RSS

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Σοκολατένιο κέικ με γλάσο

Να'μαι και γωωωωω!!! Άργησα να γράψω αλλά ελπίζω να σας αποζημιώσω με τη συνταγή μου!!

Περνάω φάση γλυκού, τώρα που ξαναματακρύωσε ο καιρός. Είχα βρει μια συνταγή για ένα σούπερ ντούπερ σοκολατένιο κέικ με γλάσο από τις συνταγές της παρέας. Το άλλαξα λίγο και σας το παρουσιάζω. Τα υλικά που θα χρειαστούμε για το κέικ είναι:

2 κούπες αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
3/4 φλιτζανιού σκόνη κακάο
3/4 φλιτζανιού μαργαρίνη σόφτ
2 κούπες ζάχαρη
5 αυγά
1/2 κούπα γάλα
1 βανίλια
ξύσμα από 1 λεμόνι
1/4 κουτ. γλυκού σόδα
1 σφηνάκι λικέρ λεμόνι

Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά για το κέικ και τα χτυπάμε με το μίξερ μας ώστε να γίνουν ένα σφιχτό μείγμα.





Αδειάζουμε το μείγμα σε μια καλά βουτυρωμένη φόρμα (αν έχετε φόρμα σιλικόνης δε χρειάζεται) ώστε να γεμίσει τα 2/3 αυτής και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου.



Μόλις ψηθεί το κέικ το βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε για 10' να κρυώσει και ετοιμάζετε το γλάσο.

Για το γλάσο θα χρειαστείτε:

1/2 κούπα κρ. γάλακτος
150 γρ κουβερτούρα

Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.



Ξεφορμάρετε το γλυκό και το περιχύνετε με το γλάσο.



Το είχα κάνει και τα Χριστούγεννα :)



Καλά μαγειρέματααααα

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Παντζαρόσουπα

Ο ζωμός λαχανικών ήταν το βήμα για την συνταγή που ακολουθεί: σούπα με παντζάρια. Μια συνταγή που μου πρότεινε η φίλτατη EirAntMak την οποία και ευχαριστώ. Για να δούμε τι θα δούμε!


Υλικά
50 ml ελαιόλαδο
1 κιλό παντζάρια καθαρισμένα και τριμμένα
2 μεγάλα καρότα τριμμένα
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 λίτρο ζωμός λαχανικών (είτε έτοιμος, είτε αυτός της προηγούμενης συνταγής)

Σε μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα παντζάρια, το καρότο, το σκόρδο, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν για 8-10 λεπτά. Ρίχνουμε το ζωμό, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε τη σούπα για περίπου 40’.
Παντζαρόσουπα

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει. Την πολτοποιούμε στο μπλέντερ (σε δόσεις). Ξαναβάζουμε τη σούπα στη κατσαρόλα και τη μαγειρεύουμε για άλλα 5’ μέχρι να πήξει.
Παντζαρόσουπα
Αποσύρουμε το σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 20’ και μετά τη βάζουμε σκεπασμένη στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

Η σούπα μπορεί να σερβιριστεί σε ποτήρια, και να γαρνιριστεί με μια κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό στο οποίο έχουμε προσθέσει λίγο λεμόνι, ή με κατίκι Δομοκού.
Παντζαρόσουπα

Μπορεί να σερβιριστεί είτε ως ορεκτικό είτε ως ελαφρύ βραδινό. Καλή μας όρεξη!
ΥΓ Επειδή ως γνωστόν μαγειρεύοντας ανοίγει η όρεξη, όσο περίμενα να κρυώσει έβγαλα ένα πιάτο και έφαγα λίγη ζεστή παντζαρόσουπα. Μια χαρά γεύμα ήταν και έτσι!