RSS

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Περί γευσιγνωσίας το ανάγνωσμα

Το Σάββατο 2 του Απριλίου παραβρέθηκα στην εκδήλωση που διοργάνωσαν το GreekFoodBlogs και η Ελαϊς-Unilever σχετικά με την μαργαρίνη. Είδαμε πώς γίνεται, πού γίνεται, μάθαμε την ιστορία, πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί και την είδαμε να φτιάχνεται χειροποίητα μπροστά μας. Στο τέλος της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες λάβαμε μία τσάντα με σχετικό υλικό (ενημερωτικό και δείγματα) της εταιρείας που μας φιλοξένησε. Η εκδήλωση αυτή δεν ήταν η μόνη. Πριν 2 βδομάδες είχε διοργανωθεί αντίστοιχη γευσιγνωσία για ένα από τα βασικότερα είδη της διατροφής μας, το ελαιόλαδο.

Οι εκδηλώσεις αυτές αναπόφευκτα δημιουργούν σκέψεις. Καταρχάς, υπάρχει κόσμος που ενδιαφέρεται να μάθει, να δει, έστω και από περιέργεια και σίγουρα του αρέσει η μαγειρική. Θετικό στοιχείο αυτό. Επιπλέον, φαίνεται ότι υπάρχουν εταιρείες που παράλληλα, κάνοντας αναπόφευκτα διαφήμιση των προϊόντων τους (πράγμα που είναι θεμιτό), καλύπτουν τις ανάγκες αυτές. Από την άλλη, εταιρείες αναζητούν κόσμο για προώθηση και υπάρχουν άνθρωποι που είναι σε θέση να καλύψουν αυτή την ανάγκη. Το μείγμα αυτό κάνει το όλο θέμα αρκετά ενδιαφέρον! Εξελίξεις υπάρχουν και θα υπάρχουν σ'αυτό το κομμάτι, είναι το μόνο σίγουρο. Νέα δυναμική χαράσσεται.

Τα GreekFoodBlogs, μία έμπνευση κυρίως της Βίκυς Κουμάντου, μέχρι τώρα έχουν διοργανώσει αρκετές εκδηλώσεις, ανάμεσα σ'αυτές το 1st Greek Food Blogger Camp, το μαγείρεμα σε μαντεμένια κατσαρόλα (δανεική από το CookShop), την γευσιγνωσία ελαιολάδου και μαργαρίνης (με την αρωγή της Ελαϊς-Unilever). Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι απόψεις των ανθρώπων που συμμετείχαν τόσο στην μαντεμένια κατσαρόλα, όσο και στο ελαιόλαδο και στην μαργαρίνη.

ΥΓ Εκείνο που μου έμεινε, ήταν η προέλευση της ονομασίας του ΒΙΤΑΜ. Προέρχεται από την σύντμηση της βιταμινούχου μαργαρίνης. Ενδιαφέρον! Επίσης ενδιαφέρον ότι η Ελαϊς-Unilever έχει κάνει μεγάλη επένδυση σε εργοστάσιο σε περίοδο κρίσης, γεγονός που σημαίνει ότι βασικά κομμάτια της διατροφής μας παράγονται εδώ, δίνοντας δουλειά σε κόσμο. Προσωπικά, μου αρέσουν τέτοιου είδους κινήσεις και τις στηρίζω.
ΥΓ1 Τις ευχαριστίες και τα μπράβο στο τμήμα μάρκετινγκ της εταιρείας, στον σεφ, την διατροφολόγο και τους "ξεναγούς" μας. Φυσικά και στην ίδια την Βίκυ για τις προσπάθειες που κάνει για την διάδοση του Greek Food Blogging γενικότερα. Πολύ καλή η συμμετοχή των food bloggers, ξεχωρίζει ο εορτασμός γενεθλίων του Γιώργου όπως τον εξιστορεί ο εορτάζων! Αναμένουμε τα επόμενα!

5 σχόλια:

  1. εεεεεε, δεν ήξερες την προέλευση της λέξης βιτάμ!!!! εκπλήσσομαι !!!

    καλά, μικρός είσαι. "γηράσκεις αεί... κλπ" χα χα χα !!!


    οσο για το αν υπάρχει κόσμος που ενδιαφέρεται για την μαγειρική... εδώ πιά, αν κάνεις μια βόλτα, θα ζαλιστείς απο τις μυρωδιές. Ολοι θεωρούν εαυτόν σεφη.
    Το θέμα είναι να μάθει ο κόσμος να τρώει σωστά! Και η Ελαίς, αυτό το προσπαθεί απο κτήσεως !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ωραία πράγματα! κρίμα που πάλι δεν μπόρεσα να έρθω...:(
    ελπίζω την επόμενη φορά να είμαι και γω εκεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα που το είπες...
    Μάθατε επίσης ότι δίπλα εκεί που παράγεται η μαργαρίνη, παράγεται και η χλωρίνη; Μάθατε πόσο πίεσαν τους κατασκευαστές των θαλάμων αρνητικής πίεσης να είναι όλα έτοιμα νωρίτερα απ' όσο ήθελαν εκείνοι και για να είναι σίγουροι (που ούτως ή άλλως διαφωνούσαν για την χωροθέτηση των 2 παραγωγικών μονάδων δίπλα δίπλα;
    Μάθατε επίσης τί επιπτώσεις και επικινδυνότητα εισάγουν όλα αυτά στα τρόφιμα;
    Λέω εγώ τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. γενικα εγω βουτυρο μαργαρινη κτλ δεν τα χρησιμοποιω γιατι παχαινουν
    ή νομιζω οτι παχαινουν :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή