RSS

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Κολοκυθόσουπα γλυκιά βελουτέ

Αρκετό καιρό πριν είχα καθαρίσει και αποθηκεύσει μία γλυκιά κολοκύθα βάρους περίπου 15 κιλών. Λίγο καιρό πριν μου έστειλαν από Zoulovits Home μία ηλεκτρονική ζυγαριά. Συνδυάζοντας αυτά τα δύο, μαζί με την κατάλληλη συνταγή έχουμε κολοκυθόσουπα γλυκιά βελουτέ.

Υλικά
1 κιλό καθαρισμένη γλυκιά κολοκύθα
2 μεσαίες πατάτες
1 ξερό κρεμμύδι
μερικές κουταλιές γιαούρτι
πιπέρι-αλάτι-μπούκοβο (ή τζίντζερ)
προαιρετικά λίγο ελαιόλαδο

Αρχικά ξεπαγώνουμε την κολοκύθα. Κόβουμε στα 4 ή στα 8 τις πατάτες και το κρεμμύδι. Μαζί με την κολοκύθα, τα βράζουμε σε κατσαρόλα με λίγο αλάτι, ενώ το νερό ίσα-ίσα να τα σκεπάζει. Προσωπικά προτιμώ το βράσιμο σε μέτρια φωτιά, ώστε είναι ομοιόμορφο.

Περίπου 40'-45' αργότερα όταν τα λαχανικά έχουν βράσει, ήρθε η ώρα να τα κάνουμε βελουτέ. Αν έχουμε το κατάλληλο μηχάνημα, γίνεται επιτόπου. Αλλιώς, τα βγάζουμε με υπομονή και τα χτυπάμε στο multi. Μαζί με το χτύπημα, πρόσθεσα και 2 κουταλιές γιαούρτι ώστε να ενισχυθεί η υφή της σούπας. Αν θέλουμε να τονίσουμε τη γεύση, προσθέτουμε πολύ λίγο ελαιόλαδο.

Βάζουμε τα λιωμένα λαχανικά στην κατσαρόλα ξανά, αφού έχουμε σβήσει το μάτι και τα αφήνουμε λίγο ακόμη, ανακατεύοντάς τα ελαφρά. Προσθέτουμε το πιπέρι και το μπούκοβο - μου έχουν πει ότι σ'αυτή τη σούπα πάει πολύ το τζίντζερ.


Σερβίρουμε τη σούπα χλιαρή με μία κουταλιά γιαούρτι στο κέντρο, όπου πάνω έχουμε ρίξει λίγο ακόμη μπούκοβο. Εναλλακτικά, μπορούμε να γαρνίρουμε με κάποιο φρέσκο πράσινο μυρωδικό πχ σέλινο. Καλή μας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου