RSS

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Πέρκα στο φούρνο με μουστάρδα και ρίγανη


Η πέρκα συνδυάζεται υπέροχα με εσπεριδοειδή και μουστάρδα, οπότε αφού συνδύασα δύο διαφορετικές συνταγές που βρήκα και πρόσθεσα και το αγαπημένο μου συστατικό - το σκόρδο - κατέληξα στο παρακάτω αποτέλεσμα:

Υλικά
φιλέτο πέρκας κατεψυγμένο
2 φρέσκες ντομάτες σε φέτες
2-3 σκελίδες σκόρδο
ξύσμα από 1 λεμόνι
χυμό από 1 λεμόνι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα
1/2 φλυτζάνι λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
λίγο μαιντανό
λίγη φρυγανιά τριμμένη

Πλένουμε την πέρκα και την στραγγίζουμε από τα νερά.

Σε ένα πυρέξ στρώνουμε τις φέτες ντομάτας και πασπαλίζουμε με ελάχιστο μαιντανό, σκόρδο, αλάτι και ρίγανη.

Από πάνω στρώνουμε το φιλέτο πέρκας και πασπαλίζουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά.

Σε ένα μπολάκι αναμιγνύουμε την μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνι, το ξύσμα, το κρασί και 1 κουταλάκι σούπας ρίγανη.

Περιχύνουμε την σάλτσα μουστάρδας και βάζουμε την πέρκα μας να ψηθεί στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.


Καλή μας όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου