RSS

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Αγγουροσαλάτα δροσερή και πικάντικη

Το καλοκαίρι είναι εποχή για σαλάτες και δροσερές επιλογές. Όταν είναι και λίγο καυτερές, τότε ο συνδυασμός απογειώνει τη γεύση! Η αρχική συνταγή ήταν από τις Συνταγές της Παρέας, ενώ πρόσθεσα μερικές λεπτομέρειες.

Υλικά
2 μεγάλα αγγούρια
10 περίπου κλωνάρια δυόσμο
6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές σούπας ξύδι
1 κουταλάκι γλυκού κόλιαντρο
1 καυτερή πιπεριά (η αρχική συνταγή έλεγε τζίνζτερ, που μάλλον πάει περισσότερο)
1 κουταλάκι γλυκού μέλι
αλάτι
πιπέρι

Αρχικά πλένουμε τα αγγουράκια και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Ο καλύτερος τρόπος αλλά και ταυτόχρονα κουραστικός είναι με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε πατάτες. Εναλλακτικά, μπορούμε να δοκιμάσουμε να κόψουμε με μαχαίρι. Βάζουμε τις φλούδες σε πιατέλα.

Από πάνω ρίχνουμε τον δυόσμο ψιλοκομμένο και τον κόλιανδρο που έχουμε χτυπήσει στο γουδοχέρι. Εναλλακτικά, αν έχουμε φρέσκο κόλιανδρο, τον ψιλοκόβουμε και αυτόν.

Χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά στο σέικερ - αφού έχουμε ψιλοκόψει την πιπεριά. Περιχύνουμε τα αγγουράκια και σερβίρουμε. Ο συνδυασμός του γλυκού με το καυτερό και η δροσιά του αγγουριού και του δυόσμου είναι πολύ γευστικός.


Καλή μας όρεξη!

ΥΓ Εννοείται ότι αν έχουμε κι άλλα μυρωδικά όπως άνηθο, μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε.
ΥΓ1 Πέρα από το γνωστό ρητό με το αγγούρι και το...ζόρισμα, μου επισήμαναν πρόσφατα ότι ο Όσκαρ Ουάιλντ είχε μια ρήση που έλεγε ότι "Στα αγγούρια βάζεις αλάτι, πιπέρι και ξύδι και τα πετάς στα σκουπίδια". Προσωπικά θεωρώ ότι με δροσίζουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου